Tuleva pesäpallokesä 2024

Kuva: Studiokuva Jarno Koivula

Hei hyvät lukijat!

Pelikauden avaus lähestyy, Ruutu+ tilaus kuuluu asiaan pesäpallo penkkiurheilijalle (ei maksettu mainos), sieltä näkee suorana monia hienoja otteluita. Asiasta kiinnostuneelle oiva valinta, toki siellä saattaa jotain muutakin sisältöä olla.

TV:stä on pesäpalloa ihan kiva katsoa, vaikka ei sitä palloa itsessään kovin hyvin erota. Silti, pesis on parasta paikan päällä. Ja kaikkein parasta se tulee olemaan Summan Pirttilän uudella tekonurmella. Sitä saadaan vielä hieman odottaa – vaan ei enää kauan! Sitä ennen katsaus tulevaan.

Summan Ponnistuksen joukkueet esittäytyvät uudistetuilla kotisivuilla: Pesäpallo – Summan Ponnistus ry. Sivuilta löydät SuPon kauden 2024 joukkueet. Uusina joukkueina ovat B-tyttöjen ja B-poikien Ykköspesiksen joukkueet. Pelaajat ovat vanhoja tuttuja, ikävuosia on vain kertynyt ja on aika hypätä ”nextille levelille”.

Joukkueista mainittakoon vielä, että E-tytöt ovat saaneet talven aikana kivasti täydennystä, jopa niin paljon, että tulevana kesänä osallistutaan aluesarjaan kahdella joukkueella. E-poikia on vastaavasti vähän ja siksipä he osallistuvat Haminan Palloilijoiden kanssa yhteisjoukkueella aluesarjaan. Joten jos olet 9–11-vuotias pesäpallosta innostunut nuori, tuleva poika pesäpalloilija, ota ihmeessä yhteyttä ja tule mukaan harjoituksiin tutustumaan sekä liittymään joukkoon. Muitakin ikäluokkia lajin pariin halutaan ja otetaan mukaan sekä tyttöjä että poikia.

Pesiskoulu on oiva vaihtoehto pienelle ja hiukan isommallekin pesäpalloilijan alulle. Siellä pääsee kokeilemaan lajia yhdessä muiden aloittelevien, lajista kiinnostuneiden kanssa. Eikä haittaa, jos ei ensimmäisellä kerralla tai edes ensimmäisenä kesänä syty into lajiin, kannattaa kokeilla myöhemmin uudelleen. Eikä haittaa, vaikka olisit osallistunut pesiskouluun jo aiemmin, uudestaan voi tulla. Myös talvikaudella on mahdollista aloittaa harrastus, tulemalla mukaan harjoituksiin tai osallistumalla ”tuo kaveri harkkoihin”-tapahtumaan. Ja todellakin, pesistä voi ja treenataan myös talvella, liikuntasaleissa, palloiluhalleissa, jne.

Harrastepesis on sopiva ajanviete ja liikunnallinen harraste aikuisille. Harrastepesiksen tarkoitus on tarjota kevyempi vaihtoehto niille jotka, ovat kiinnostuneita pesäpallon pelaamisesta, mutta eivät sitä aktiivisesti ja tavoitteellisesti harrasta. Mitään lähtötaso- tai osaamisvaatimuksia ei ole. Tule kokeilemaan ja innostu. Seuraa ilmoittelua sivustolla harrastepesis vuoroista Pirttilässä.

Teitä kaikkia vanhempia, isovanhempia, kummeja ja muita muuten vaan nuorelle tärkeitä henkilöitä tarvitaan avuksi tämän kaiken mahdollistajiksi. Kyyditsemään, toimihenkilöiksi tapahtumiin, ohjaajiksi, apuvalmentajiksi, valmentajiksi, joukkueenjohtajiksi ja moneen muuhun hommaan. Lajia voi harrastaa monella tavoin, eikä se edes edellytä lajiosaamista, kun on mukana toiminnassa. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Summan Ponnistus ry

Jaa artikkeli

Lue lisää artikkeleita