Tuomarikerho

Pesäpallossa tarvitaan tuomareita. Yleensä viisi, pienempien junioreiden peleissä ei kaikkia välttämättä tarvita.
Tuomareita ovat: pelituomari, syöttötuomari, kakkos- ja kolmostuomarit sekä takarajatuomari.

Seurassa toimii tuomarivastaava, jonka tehtävä on huolehtia tuomarit sarjapeleihin.

Tuomarina toimiminen avaa pelaajalle uusia näkökulmia peliin sekä kehittää ymmärrystä ja osaamista säännöistä.

"Tuomarikerho" ei ole kerho, joka kokoontuu säännöllisesti aiheen ympärille - toki niinkin saattaa tapahtua. Tärkeintä on tukea ja yhdessä kehittää aloittelevien ja jo ehkä hiukan kokeneempien tuomareiden uraa ja kehitystä tuomaripolulla. Antaa mahdollisuudaan kysyä asioista matalalla kynnyksellä. 

Pesäpalloliiton tuomarikouluttaja kävi Pirttilässä pitämässä tuomarikoulutuksen maaliskuussa 2024. Tuomarikoulutus – Pesäpalloliitto (pesis.fi)

Kuka tahansa taitotasosta riippumatta pääsee mukaan pesäpallotuomariksi, halu ja innostus kehittyä ovat etusijalla. Tuomari ei saavuta koskaan täydellisyyttä. 

Uuden harrastuksen voi aloittaa missä iässä tahansa. Seurassa tarvitaan tuomareita pienempiin ja isompiin rooleihin. Kaikki ovat yhtä tärkeitä. Jos kiinnostusta riittää, tuomaritoiminnan urapolku vie parhaimmillaan ylimmille sarjatasoille asti. Tuomarit – Pesäpalloliitto (pesis.fi)

Koulutuksen käyneet nuorisotuomarit toimivat tuomareina aluesarjan peleissä sekä leireillä. Kokeneemmat tuomarit myös maakuntasarjassa.

Eettiset ohjeet pesäpallotuomareille:

Microsoft Word – Eettiset-ohjeet-pesapallotuomareille.docx (pesis.fi)