Summan Urheilupuisto

Käynnissä oleva Summan Pirttilän urheilukentän ja siihen liityvien toimintojen kehityshanke kulkee nimellä Summan Urheilupuisto. Kenttähankkeelle haluttiin antaa nimi, joka kuvastaa parhaiten hankkeen monimuotoisuutta.

Näkyvin osa hanketta on perinteisen hiekkakentän muutos hiekkatekonurmikentäksi. Tämän lisäksi suunnitelmissa on parantaa muutenkin alueen ilmettä ja lisätä toimintoja.

Hankkeen toteuttamiseksi on tarvittu järjestää rahoitus. Sitä varten laadittiin kustannusarvio, joka perustuu saatuihin tarjouksiin maansiirtotöistä, kentän pinnoittamisesta, katsomorakenteista, aitaamisesta ja tarvittavasta tekniikasta. Kustannusarvion laadinnan jälkeen hahmottui tarvittavan rahoituksen määrä, joka on noin 0,5 milj.€. Pienehköllä seuralla, jolla ei ole merkittäviä tuloja ja jonka toimintaa pyöritetään pääasiassa sponsoreiden, jäsenmaksujen ja joidenkin saatavilla olevien vuotuisten tukien avulla, kyseisen summa tuntuu jo lähtökohtaisesti mahdottomalta tehtävältä kerätä kasaan.

Haasteen edessä ei lannistuttu, vaan aloitettiin pähkäilemään, kuinka rahoitus voitaisiin järjestää. Monien vaiheiden ja erilaisten toimijoiden kanssa yhteydenpidon jälkeen päädyttiin neuvottelemaan yhteistyöstä Haminan kaupungin kanssa sekä hakemaan maaseudun kehittämistukea Leader Sepran kautta.

Rahoituspäätös Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta saatiin 5.3.2024 Maaseudun toimintaympäristön kehittämisen investointiin. Hanke rahoitus kuuluu alueellisen Leader-ryhmän Kehittämisyhdistys Sepra ry:n mahdollistamiin tukimuotoihin.

Kentän päivittämiseksi 2020-luvulle se päällystetään hiekkatekonurmella. Lisäksi uusitaan katsomorakenteita, suunnitelmissa on kattaa osa kotipesän taakse tulevasta katsomosta. Sähköinen tulostaulu sisältyy myös suunnitelmaan.

Pienpelikenttä, joka on vielä toistaiseksi Summan kylä- ja kulttuurikeskuksen läheisyydessä, on Summan koulun vanhempainyhdistyksen toimesta luovutettu Summan Ponnistukselle ja se on tarkoitus siirtää Pirttilään. Nykyisellään kenttä on vähäisellä käytöllä ja sen rakenteet ovat ilkivallalle alttiina. Lyöntiverkko viritetään sopivaan kohteeseen kentän ympäristöön tukemaan lyöntiharjoittelua.

Uusi parkkipaikka on rakennettu Summantien varteen, se sijaitsee n. 50 m Pirttilän kiinteistön pohjoispuolella. Tilaa on n. 50 autolle. Suunnitteilla on myös rakentaa parkkipaikka kentän eteläpuolelle Helsingintien varteen, joka on tarkoitettu vierasjoukkueiden käyttöön. Parkkipaikan yhteyteen on suunnitteilla myös pukuhuone- ja sosiaalitilat. Pysäköintiä Summantien varteen ei suositella ja sitä tullaan myös rajoittamaan tarvittaessa ottelutapahtumien aikana. Summantie on kapeahko paikallistie ja pysäköinti tien laidassa haittaa sen käyttöä merkittävästi. Samoin se on turvallisuusriski.

Summan Ponnistus ry

Jaa artikkeli

Lue lisää artikkeleita